Brokkoli krémleves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 1 kg fagyasztott brokkoli
- kevés olaj
- 2 liter húsleves alaplé vagy 3 db húsleves kocka és víz
- só
- őrölt feketebors
- reszelt sajt
- 2 krumpli a sűrítéshez.
- 2 dl tejszín
- pirított zsemlekockák
Elkészítés
A hagymát kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk. Beletesszük a brokkolit, majd átforgatjuk a hagymával, felöntjük az alaplével vagy a vízzel. Sózzuk, borsozzuk. A krumplit meghámozzuk, nagyobb darabokra szeleteljük, majd a brokkoli mellé tesszük, hogy megfőjön. Háromnegyed óra múlva a krumplit áttörjük, ezzel sűrítjük a levest. Lehúzzuk a tűzről, majd kihűtjük. Összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre, majd a tejszínnel összekeverjük. Miután a tányérokba kitesszük a levest, a pirított zsemlét és a reszelt sajtot rászórjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.